23 dagar kvar



nu fungerar min hemsida igen :)


24 dagar kvar

 



Tipsa gärna om min utsällning HÄR


25 dagar kvar


Underbart väder idag;)


26 dagar kvar:)

Helt rätt! Nu är det 26 dagar kvar.
I dag firade jag min brors 30 års dag.


27 dagar kvar

Tiden går fort, än om det är långa sommardagar.  27 dagar kvar till...

 

UTSTÄLLNING

Tema: Rullstolsburen

Pågår 23-29 JULI 2010
Fri entré

Bellmansgatan 9, Stockholm

Öppettider:
Mån-Ons 11.00-18.00
Torsdag 11.00-15.00
Lör-Sön 11-00-19.00


28 dagar kvar

Glad midsommar;) Det blev ett lite försenat inlägg, har haft fullt upp med midsommar firande och stömavbrott.

29 dagar kvar

23 grader var på balkongen, som är i skuggan. Håller på att paka för att åka hem till norr. Snart hemma i friska luften. Jag ska hälsa alla där hemma:)

30 dagar kvar

I morgon åker jag hem till norrland, för att fira midsommar och födelsedagsbarn.

31 dagar kvar

Jag har även tecknat några portärtt i kol.

Vet inte varför min hemsida www.fridaandersson.se inte fungerar.

32 dagar kvar

Å vad glad jag för det oväntade jag fick idag. Alltid lika trevligt:) Ser även framemot det inbokade långväga middags besöket.

 

 


33 dagar kvar


I närheten av galleriet finns det lite offentlig konst:)


34 dagar kvar

 


Idag blev det en ledig dag. Vandrade med folkmassorna för att vinka grattis till bröllopsparet.

När jag såg säkerhetspoliserna åka förbi, med hörselsnäckor och såg såg extemt viktiga ut, tänkte jag. Skulle man ha gjort något viktigare i livet? Jobbat för säpo, studerat avancerad fysik eller vad kan man göra som är viktigt? Men när jag tänker efter, tycker jag att alla är viktiga av den enkla anledning att dom finns.

Eller som Abid skriver i sin uppsats. ”Människors lika värde innebär dock att urvalsgrunder måste avvisas. Rik eller fattig, gammal eller ung, ”nyttig” eller ”onyttig” får inte spela någon roll. Samtidigt är vi ju olika som individer, har olika personliga egenskaper, etc. likheten i värde innebär en garanti för rätten att vara annorlunda. Det är när olikheten vänds mot människan och blir ett mått på hennes värde som människovärdet är hotat."



35 dagar kvar

Entré dörren, här kommer byggas en liten ramp.

 

Det är en uppförsbacke till galleriet och kullersten. Be strong:) Närmaste T-bana är Mariatorget.

 

Hittade en raport om rullstolar i kollektivtrafiken, från 2007. Där läste jag att den bredaste elrullstolen var 72, men sittbredden på sitsen som kan justeras vilket kan innebära att totalberdden blir bredare. Den informationen känns ändå mycket hoppfull. Med tungan rätt i munen och stabila ramper så hoppas jag att en 82 cm dörröppning passeras lätt.


36 dagar kvar

I går var en långdag, idag var det en kort dag. Puh, förstår inte var den här dagen tog vägen. I går var jag och mr rampbyggare och mätte dörröppningarna. Bredden är 82 cm eventuellt kan den bli lite bredare om man plockar ner dörren. Just nu vet jag inte om 82 är ett bra mått eller inte. Åter kommer så snart som möjlighet med mer info.

Nu ska jag måla och teckna lite innan jag slutar för dagen.


37 dagar kvar

Det har varit en lång dag i dag. Får skriva mer och lägga in foton i morgon. Sov gott

38 dagar kvar

Det viktigt är att det känns kul att måla. Annars har man tappat poängen, tycker jag. Idag har jag tyvärr inte hunnit måla, postat paket till Italien och haft fullt upp med annat. Längtar tills jag sitter där med penslarna igen:)


39 dagar kvar

Idag har jag jobbat med att rama in bilder. Jag har under året letat ramar på secondhand. Det finns så många fina gamla ramar. Bra för miljön att återanvända och mycket vackra.


40 dagar kvar

Tack vare goda råd fick jag nya idéer till en bild som jag fastnat med. Skönt!


41 dagar kvar

Eftersom jag inte är mycket för sport, trodde jag Köping Hilbilles inte skulle var en serie för mig. Men igår kväll så såg jag alla 7 programmen på svtplay.  Serien innehåller personliga porträtt, glädje, sorg och humor. Nu undrar jag hur ska gå för Köping Hilbilies i nästa match?

Kan verkligen rekomenderas :)

http://svtplay.se/t/130259/koping_hillbillies

 


42 dagar kvar


Lite färg:)

Idag har det regnat massor och min telefon har inte hittat hem ännu.


43 dagar kvar

Förutom porträtten så har jobbat med varianter av den internationella symbolen för funktionsnedsatta. När jag tittar på skylten ur ett kreativt perspektiv, ser jag en söt figur som använder rullstol. Tänker ibland på ”Linus på linjen”, om någon minns honom.

 

Citat från wikipedia ”Funktionsnedsättning är en partiell nedsättning av en fysisk eller mental egenskap hos en individ. En funktionsnedsättning kan vara alltifrån diabetes och depression till nedsatt hörsel och total förlamning av en kroppsdel. Ny teknik och tillgängliggörande av offentliga miljöer har gjort det lättare att leva med funktionsnedsättningar på senare år - åtminstone i västvärlden. I Sverige är många miljöer tillgängliga för exempelvis rullstolar, men fortfarande återstår mycket att göra.”






44 dagar kvar



Jobbar på för fullt. Har mycket trevligt det kan jag lova:)



Ännu trevligare när man får hjälp frammåt med lite allt möjligt. Tack Gun!
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

45 dagar kvar

Nu börjar jag ränka ner dagarna till min utsällning, 45 dagar kvar. Idag tappade jag mobilen på tunnelbanan:/ Hoppas någon snäll lämnar in den till hittegods.


photosession



Elinas blogg finns fler foton

Sann skapar glädje fanns det i Berlin:)


RSS 2.0